Russet Residence / Splyce Design | ArchDaily

Russet Residence / Splyce Design | ArchDaily

Always dreamed of living in a tree house? looks like it’s for real in this property constructed in West Vancouver.

splyce.s

Tucked into the hill, the front of the house is deceptively modest in scale, set off by the large mature cedar that anchors the front yard. The topography of the site reveals itself as one descends the exterior stairs next to the forest and follows the exposed concrete wall to the main entry. Continuing through to the interior, the wall rises up seventeen feet to help frame the bright circulation volume, with stairs leading to the upper floor and down to the main living spaces.
Architects: Splyce Design
Location: West Vancouver, BC, Canada
Build: Powers Construction
Area: 4600.0 ft2
Year: 2013
Photographs: Ivan Hunter

Source: Russet Residence / Splyce Design | ArchDaily.

Splyce-Russet-10

Splyce-Russet-042

Splyce-Russet-123

Splyce-Russet-112

Splyce-Russet-20

Follow: